Blond versus Brown
De blonde versie van de bekende bruine chocolade brownies.
Dit is een gezonde versie die met natuurlijke ingrediënten wordt gemaakt.
De smaak is er niet minder om. Het zal je verbazen hoe lekker deze kikkererwten brownies zijn.
Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar dit moeten jullie proberen. Hopelijk durven jullie het aan. Ze zijn het waard!
Ingrediënten
-400 gram kikkererwten
-1 schep vanille eiwit poeder
-handje cacao nibs
-2 el amandel pasta
-1,5 el agave syrup (honing kan ook)
-2 eieren
-2tl vanille extract
-1/2 tl zout
-1 tl stevia (zoetstof)
Bereiding
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Pak alvast een ovenschaaltje/taart vorm en doe hier een stuk bakpapier in.
-Mix alle ingrediënten, behalve de cacao nibs, met een blender of staafmixer tot er een glad beslag ontstaat.
-Haal het uit de blender, doe het in een kom en roer de cacao nibs door het beslag heen.
- Als het goed verdeeld is kan het beslag in het schaaltje/bakvorm.
-Doe de blonde brownies voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-Als je ze eruit haalt, check dan even met een saté prikker of de binnenkant gaar is.
*Let op: ze blijven een beetje zacht, dus wees niet bang ze eruit te halen. Ze worden uit de oven vanzelf harder als ze afkoelen. Pas als ze zijn afgekoeld kun je het snijden en met het bakpapier uit de bakvorm halen.
Eet smakelijk!
Geprobeerd? Laat het mij weten of tag @fitfoodhealthyvonne op instagram!
EmoticonEmoticon