Banenbrood in de vorm van een taart..
Waarom? Gewoon omdat ik dat leuk vond:)
Het bananenbrood zelf is namelijk niet meer zo'n spannend recept. Iedereen kent hem ondertussen wel, maar dat maakt het recept zeker niet minder lekker. Nog steeds blijft dit gezonde tussendoortje één van mijn favoriete baksels.
Heb jij de trend toch gemist? Dat heb ik hier het heerlijke recept voor je..
Ingrediënten:
200 gram boekweitmeel (amandelmeel kan ook)
3 bananen
2 eieren
60 gram walnoten
1/2 tl kaneel
1,5 tl bakpoeder
wat zoetstof/stevia
snufje zout
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180 graden
-Pureer de bananen met een vork fijn
-Meng alles in een grote kom goed door elkaar
*de walnoten kun je eventueel fijn breken
-Vet de springvorm even in met kokosvet, bak spray of olijfolie
-Doe het beslag hier in en laat het 45 minuten in de oven staan
-Daarna is die klaar om gegeten te worden
-Bewaar wat overblijft, afgedekt in de koelkast.
Enjoy!
EmoticonEmoticon