Hoe ziet mijn voedingsdagboek er op dit moment uit?
Op verzoek van verschillende mensen ga ik die vandaag met jullie delen.
Ik zit op dit moment in het begin van een langzame 'cut' periode.
De afgelopen weken hiervoor at ik meer koolhydraten, en kwamen er dus ook meer calorieën binnen.
Dit heb ik langzaam afgebouwd. Inmiddels zit ik in week vier.
Dit gaat mij redelijk goed af, al had ik de eerste twee weken wel last van wat honger.
Het lichaam moet toch wennen aan een kleinere hoeveelheid.
Nu ben ik daar alweer aan gewend. Het is fijn dat je lichaam zich snel kan aanpassen.
Geef dus niet gelijk op bij veranderingen in je eetpatroon, maar zet even door tot je lichaam aan de nieuwe situatie gewend is.
Ik eet aardig clean, zonder sauzen, zout of andere toevoegingen. Fancy bordjes en recepten kun je bij mij in de keuken niet echt vinden. Waarom? Omdat ik persoonlijk in deze manier geloof.
Daarnaast voel ik mij hier het beste bij.
Of ik het zie als een dieet? Totaal niet.
Ik eet nog steeds alleen wat ik lekker vindt en daarnaast weet ik ondertussen ook heel goed hoe je bepaalde dingen nog lekkerder kunt maken.
Functioneel eten kun je het wel noemen. Ik eet aan de hand van mijn doelen, maar daarnaast geniet ik ook iedere week van een niet zo passende maaltijd. Een ordinaire cheatmeal! En yes, daar geniet ik dan ook dubbel zoveel van.
Genoeg uitleg voor nu, mijn voedingsdagboek:
Ontbijt:
Havermout, frambozen en ei eiwitten
Tussendoor:
Quinoa, tonijn en groente naar keuze
Lunch:
Zilvervliesrijst, tonijn en groente naar keuze
Post-workout:
Een eiwit shake, rijstwafels, notenpasta
Diner:
Zoete aardappel, kip en groente naar keuze
Pre-bedtime
Magere kwark met kaneel en cashewnoten
Dit is hoe momenteel mijn eten er ongeveer elke dag uit ziet. Daarnaast gebruik ik producten zoals: avocado, meergranen wraps, gekookte eieren, zalm, hüttenkäse, koolvis, tartaar, biefstuk en eiwitrepen.
Hopelijk kunnen jullie hier wat inspiratie uit halen.
Liefs, Yvonne
EmoticonEmoticon